Literatura

Lęk (wiersz)

Druid777sg

czekam na coś
na cokolwiek
czekam i chodzę od drzewa do drzewa
przyglądam się wisielcom
jak powiewają na wietrze
zimne liście
w zimowy, surowy czas

gorący list chyba ostatni
jego jedyny czytelny tekst
było mu żal i tęsknił
trwałe świadectwo, choć dla mnie niepotrzebne

ona już kilka razy próbowała
jest taka młoda

rozumiem, jestem już długo po
rozumiem i też płaczę

 

współczuję

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca