Literatura

To co było (wiersz)

Patryk B.

Miałem pewien widok z okna

Pełen smutku i radości

Bo gdy patrzysz nań bez zamgleń

Widzisz bezsens, smutek, zamieć

Lecz gdy patrzysz jak przez mgłę

Widzisz piękno no i mgłę

 

Wyobraźnia i wspomnienia

Mieszają się w wyobrażenia

I owe stają się tak realne

Tak jak mgła namacalne

Czujesz je na swej dłoni

Dotykając powietrza toni

 

Ze wspomnieniem każdym jednym

Choćbyś płakał płaczem rzewnym

Łącząc się z jesiennym deszczem

Uśmiech twarzy twej tułaczem

Wraca na swe stare miejsce

W sercu znowu coś kołacze

 

Tak jak w zimę, w tym kominku

Drewno grzeje ciebie stale

Tak wspomnienia i uczucia

Ogrzewają twoje serce

By z lodowej skamieliny

Stało się znów mięśniem żywym


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 1 lipca 2015, 07:43
super
przysłano: 30 czerwca 2015 (historia)

Inne teksty autora

Koniec
Patryk B.
Nie ważne
Patryk B.
W zadumie lekcji
Patryk B.
Zimowo
Patryk B.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca