Literatura

Do Patryka M. (wiersz)

varzyvo

Chciałabym ci zadać pytanie:

„Proszę pana, dlaczego?”

a nie umiem nawet

napisać „ci” wielka literą.

 

Chciałabym cię szanować,

tymczasem wątpię, byś miał

tę ludzką godność, co u wszystkich

jest oczywiste. I twarz.

 

Chciałabym wierzyć, że znasz

przynajmniej tę odpowiedź.

Ale wiem, że zabiłeś

„bo tak”. I że ci przykro, owszem.

 

Bo siedzisz. Tylko dlatego

nie chcę.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 lipca 2015 (historia)

Inne teksty autora

małe wymagania
varzyvo
pic
varzyvo
kloszardzi
varzyvo
Niezmordowana
varzyvo
obietnice
varzyvo
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca