Literatura

kobieto (wiersz)

Agata Wąż

 

 

czemu nie mówisz
miły co dalej
nie płacz napisz
wiersz

wypłakałbym go dla ciebie

tysiącem

wysokoprocentowych
łez

czemu nie szukasz serca

w śmietnisku
złamanych ludzkich
serc

naprawiłbym je dla ciebie
zepsutą zabawkę
wymienił brakującą
część

czemu niebo nade mną
jest kurwa ciężkie
bezkresne i
szare

czemu straciłem miłość
matkę głupich
w lepsze jutro
wiarę

czemu z pytań niezadanych
pustych odpowiedzi
pisze się życia
kabaret

kobieto zamilcz
nie krzycz pięknem
nie kpij
nie dław mnie rymów
koszmarem


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 lipca 2015 (historia)

Inne teksty autora

tylko
Agata Wąż
gotowa
Agata Wąż
my
Agata Wąż
tresura poety
Agata Wąż
o poranku
Agata Wąż

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca