Literatura

cel (wiersz)

Druid777sg

siedzę sobie w pokoju, świecą  lampy, grzeją już kaloryfery
jest dość przytulnie
za oknem szary park i bure niebo
wampiry dziś wyszły na żer

w moim pokoju jest sporo roślin doniczkowych
- taka mała dżungla miła dla oka
za oknem park się zestarzał
a za parkiem cmentarz na górce

w tym pokoju jestem tak samotny i bezradny.
ale czuję się bezpieczny, śmiertelnie bezpieczny
życie jest za oknem, straszliwe, ryzykowne
trzeba znaleźć cel by się z nim zmierzyć

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 lipca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca