Literatura

Jesień (wiersz)

kviatek

Przy oknie
zapuściła korzenie,
gałęzie wrosły w parapet,
kroplami całuje szybę,
zrzuciła gwiezdny płaszcz,
odesłała księżyc
flirtuje z przyrodą
kolorami obsypuje
szare ulice.
Wiatrem szepce, mruczy,
mgłą otula domy,
pieści drzewa, krzewy,
zakochana w świecie
ogarnia go radością,
magią i marzeniem
w ramach okna
idealnie pozuje do
portretu
przypadkowemu przechodniowi...









słaby+ 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

Linia
ania

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca