Literatura

Arbeit macht frei (wiersz)

Alex Gregor

dostałeś łopatę, komunistyczny leniu

więc kuj, kuj tę skałę, wykuj sobie pieniądz

praca czyni pieniądz, pieniądz czyni szczęście

krzyki radosne wydają ze swych gardeł

na śmierć zapracowani umarli

mrowisko wznosi się niczym Babel

w komórek tysiącu brak jednak miejsca

dla nas i naszej prywatnej wolności

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 sierpnia 2015, 07:42
...pierdoły i to z przytupem przy tytule,

Arbeit macht frei

który winien być opatrzony cudzysłowem, to takie dwa przecinki w kupie przed i po,
a zawieruszyły się w... "tekście"(?)

"w komórek tysiącu brak jednak miejsca".........................genialna inwersyjność
- cały tekst winien być odpisiorowskim hymnem, acz kiedyś wstawał ten lud "wyklęty..."
Mi Lo
Mi Lo 2 sierpnia 2015, 00:04
niezgrabny jak kiecki przodowniczek pracy
przysłano: 31 lipca 2015 (historia)

Inne teksty autora

Ojczyzna
Alex Gregor
Zmierzch
Alex Gregor
Ucieczka
Alex Gregor
Droga
Alex Gregor
Jesień
Alex Gregor
Poeci
Alex Gregor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca