Literatura

Płacz (wiersz)

Alex Gregor

Zgubiłem dziś kolejne słowo

To stało się właśnie wtedy

Kiedy szedłem samotnie ulicą

(Możliwe, że ktoś mi towarzyszył.)

 

I płacz dziecka słyszę. Płacze.

 

Czuję teraz tą więź pomiędzy nami.

Ja patrzę, widzę; słyszę ten płacz.

I odkrywam go gdzieś w głębi.

Pod własną, bladą skórą.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 sierpnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Ojczyzna
Alex Gregor
Zmierzch
Alex Gregor
Ucieczka
Alex Gregor
Droga
Alex Gregor
Jesień
Alex Gregor
Poeci
Alex Gregor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca