Literatura

*** (wiersz)

nadia


  a to ja
jesteśmy z Weroniką
na drodze krzyżowej w Kalwarii
na pierwszym zdjeciu pale cienkie papierosy chyba miętowe
na drugim
zasnełam na trawie pod klasztorem

a na trzecim
gdzieś się modli o mnie moja matka.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 sierpnia 2015, 15:01
"zdjeciu"
"zasnełam" .................................lyterufki



"(o)to ja
jesteśmy

z weroniką na drodze krzyżowej
w kalwarii na pierwszym zdjęciu pale cienkie papierosy
chyba miętowe - drug[ie] [pokazuje]

[jak śpię [w] przyklasztornej trawie]
a na trzecim

gdzieś się modli o mnie moja
matka."

na ten przykład - nie ma co się spieszyć z publikowaniem

i trzeba pracować nad tym, aby tekst mia tytuł, który jest wrotami do obrazu/widzenia ze świata autora
- bo gwiazdki to taki leniwy standard windowany do licentia poetica w sieci
Ir
Ir 12 sierpnia 2015, 19:50
Fakt, te literówki szpecą tekst.
To zestawienie osób, ciekawe.
Szczególnie matka modląca się za "rozmodloną " małolatę, daje wymowny kontrast.
Nie jest źle...a mogło być lepiej.
przysłano: 12 sierpnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

***
nadia
spis sióstr
nadia
***
nadia
kurnik
nadia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca