Literatura

LUDZKIE PRZYWIĄZANIE (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO TEGO CO ZIEMSKIE
ZŁOTO ŚNIEDZIEJE
SREBRO CZARNIEJE
DOBYTEK POCHŁONIE
GRUNT GRZĄSKI

NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO TEGO CO MÓWIĄ LUDZIE
KAŻDY Z NAS NIESTETY
ŻYJE W MNIEJSZEJ 
LUB WIĘKSZEJ OBŁUDZIE

NIE PRZYWIĄZUJ ZBYTNIO
UWAGI DO SWEGO WYGLĄDU
TO CO BŁYSZCZY
NIE ZAWSZE JEST WARTE
TWOJEGO WYBORU

NIE PRZYWIĄZUJ SIĘ ZBYTNIO
DO NICZEGO
OTWÓRZ SERCE NA MIŁOŚĆ
I NADZIEJĘ DNIA NASTĘPNEGO

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 15 sierpnia 2015, 08:56
Taki spis wyliczankowy "pobożnych życzeń.
I ciągle te krzyczące wielkie litery.
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 17 sierpnia 2015, 12:22
LITERY NIE KRZYCZĄ...DO WYRAŻENIA KRZYKU WYSTARCZY WYKRZYKNIK !!!
przysłano: 14 sierpnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca