Literatura

czy to było razsądne (wiersz)

Jaro (Jarosław Pasztuła)

miłość 
myślę że wybrałaś rozsądnie
podałem siebie na tacy
tak umiałem 
kocham

 

dni niewytartych wspomnień
przechodzone buty zdeptane ścieżki
kilka kropel gorzkich 
załamanie równowagi

 

ciężkie kamasze broń na ramię 
zawsze  zimną nocą
w głowie z twoim obrazem

co z nami się stało

 

jesienny sen marzeń
niespełnione sny kilka zdarzeń
luty ja i ty na rozstaju 
kilka słów miłe pożegnanie

 

w sercu miłość wieczny ogień
u ciebie płonie moim pytaniem
czy zgasł załamaniem życia oddaniem

 

zawołam gdy śmierć 
zapuka do pustych okiennych ram 
na szczęście jesteś 
we mnie słowami modlitwy

 

nie mam złości choć coś 
gryzie nie da spać
szukam nas dzieli nas nawet nie czas
coś ktoś jest między nami

zaborczy cwany jak dni ludzi

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 17 sierpnia 2015, 15:38
"...ciężkie kamasze broń na ramię
zawsze myślałem
w głowie z twoim obrazem..."
coś tu się pierdyknęło
przysłano: 15 sierpnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca