Literatura

w słońcu nie poznasz smaku gorzkiej pomarańczy (wiersz)

xblade

                "And yet I fight this battle all alone        
                 No one to cry to no place to call home".
                               
                                     Alice In Chains - Nutshell
                               





w ramach jesiennych porządków
posprzątam resztki twojego cienia
ułożonego z rozbitej butelki

podwórka nie tolerują obcych rąk
ani przetartych ideologii
mają ostre krawędzie i brudny wzrok dziewczynek
czekających na głos matki lub silną dłoń ojca

niedzielny obiad - kolejna scheda:
pożółkłe palce i zgrzyt zębów
nad ranem nie widać już twarzy
jedynie ich wrogie zarysy chwiejące się nad stołem

zgodnie z zasadą działania równi pochyłej

pozostał szyty na miarę naszych możliwości bezsensowny dialog
który powtarza się za każdym razem
gdy rośniesz do mnie plecami


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 sierpnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca