Literatura

myśli słowa (wiersz)

Jaro (Jarosław Pasztuła)

czy tak wygląda iluzja
złudne kolokwialne słowa
wyzute myśli wyskakują
nie z głowy lecz z butów 

 

zakute łby uczone w księgach
papier ma większą wartość niż człowiek
ambitni bez skazy wszystko wolno
tatuś bogaty wzbogacił się na biedzie


nam nie wszystko jedno 
coś mnie trafia i nie strzała
głos takiego pedała 
nie umie nic nie wie 


z myślą że nie jest dobrze w niebie
bo mu szepnął tata niszcz rodaka

 

żydzi naród boży 
my poganie świeżo ochrzczeni
Mieszko dobry gość wiedział co i gdzie 
stał na czele i wierzył że świat zmieni

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 sierpnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca