Literatura

Biegniesz (wiersz)

Yodel

Jeden z nowszych wierszy (jeszcze nigdzie wcześniej nie publikowany)
Biegniesz cicho po pokładach myśli
Skaczesz po chmurach niczym mała żabka
W pogoni za aniołem
Po bezkresie wysokiego nieba
Wzlatujesz wyżej coraz wyżej
Na skrzydłach
Swych wyśnionych pragnień
A po chwili budzisz się
Ze snu marzeń
Znów w tych samych
Czterech ścianach
W tych samych brudnych kątach
Słowach niewyszukanych
W uczuciach beznadziejnej
Codzienności
W obrazach prawdziwej szarości

(9.10.2001)

słaby 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
iFonka 18 listopada 2002, 21:55
slicznie yodel :) masz talent tylko dlaczego nie opublikujesz tutaj pozostalych swoich wierszy? pozdrawiam ifonka (skoa)
przysłano: 28 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

Miasto i noc
Yodel

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca