Literatura

Co takiego nakupiłaś (wiersz)

abojawiem

Jakżeś kobietą,

żebyś to wszystko

tylko wychodziła.

Ale jeśli się w stare

rzeczy nie mieścisz,

to jakżem mężczyzną

rozumiem nowe zakupy.

 

Poza tym, że który

mężczyzna jest

tylko mężczyzną -

silnym i bogatym.

A która kobieta

tylko kobietą -

niewinną istotą.

 

Ale tak naprawdę, 

to nie wiem, czy

uległość jest

domeną kobiet,

czy słabością

mężczyzn, albo i   

siłą przydupasów.


przysłano: 24 sierpnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca