Literatura

&&& (wiersz)

Druid777sg

Nad ziemią błądzą dusze wczorajsze
Dzis zawołać nie mogą w ogniu bo zgasł
Roztopione włosów pukle o zimne kikuty stalowych
Ramion rozbijają się by pęknąć na tysiące łez
Grobowiec końca wieku narzędzie świata jego rdzeń
Rozpadło się by Feniks wzlecieć mógł wyżej jeszcze
I dusz żalem co spokojem karmione wiecznym 
Nasycił się i nadał sens gdzie człowiek
Sensu nie ujrzy
W to wierzę
Tego pragnę
To ukoi ból

(napisane dnia następnego po ataku na WTC)

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 sierpnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca