Literatura

Wchodząc w kobietę (wiersz)

Janusz Gierucki

Wchodząc w kobietę

wchodzisz w jej życie.

W niespełnione pragnienia

przepłakane marzenia,

których zaszczyt dźwigania

właśnie tobie powierza.

 

"...i nigdy byś nie odgadła

jak wiele trudu wymaga

aby uczynić ten chłodny krok

wejścia - w pustkę uczuć i wrażeń

tylko tak - aby  nie być pożartą

przez samotność..."

 

W meandrach dobrych marzeń,

oceanami wzruszeń pokornie

wypełniając pustkę codzienności,

masz tyle  spraw ważnych

które zawierzyć możesz

tylko sobie samej.

 

Z tym retorycznym zapytaniem:

kim tak naprawdę jestem?

gdy kochając się ze mną -

nie przypadkowo poznanym

mężczyzną..

 

i tak ciągle czekasz

na ten właściwy telefon.


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 23 września 2015, 02:26
No bo puenta to kwintesencja kobietologii
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 23 września 2015, 10:38
Niekoniecznie przez nie akceptowanej.-)
Bogusław Uściński 23 września 2015, 13:28
Ależ oczywiście ze nie. Podobno kobieta jest w stanie wybaczyć każdą obelgę z wyjątkiem nadmiernego szacunku. Kilka kobiet poproszonych przeze mnie o szczery komentarz przytaknęło tej maksymie. Ale ogólnie nie zgadzają się z tą skąd inad trafną konstatacją.
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 23 września 2015, 14:30
I po części za to je ustawicznie poddajemy próbie!-)
Bogusław Uściński 23 września 2015, 15:29
A one nas.
przysłano: 21 września 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca