Literatura

Opadanie (tekst do piosenki) (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

ref:

ona ma wysokie obcasy i za krótką spódniczkę

a ja jestem całkowicie pijany

pewnie dla tego tak jej się podobam

łaskocz moją pychę dziewczyno

mój portfel to udźwignie

tylko nie mów mi jak masz na imię

 

mojej żony nie obchodzi dlaczego pije

córka nie wie że sypiam z jej koleżankami

żałosny stary satyr na równi pochyłej

chcę uciec od siebie w siebie

do takiego jakim kiedyś byłem

 

 ref:

ona ma wysokie obcasy i za krótką spódniczkę

a ja jestem całkowicie pijany

pewnie dla tego tak jej się podobam

łaskocz moją pychę dziewczyno

mój portfel to udźwignie

tylko nie mów mi jak masz na imię

 

jak każdy bydlak bez skrupułów

na słabszych wyżywam się z lubością

jestem wielkim dyrektorem zupełnie od niczego

oddaję głos w wyborach i płacę podatki

nie słucham już Motorhead

choć wódę ciągnę nie gorzej od Lemiego

 

ref:

ona ma wysokie obcasy i za krótką spódniczkę

a ja jestem całkowicie pijany

pewnie dla tego tak jej się podobam

łaskocz moją pychę dziewczyno

mój portfel to udźwignie

tylko nie mów mi jak masz na imię

 

wszystkie prawdy wyparowały z mojej głowy

sprzedaję zbędne rzeczy tym których na nie nie-stać

nie wiem czy jeszcze kiedyś zrobię coś dobrego

tyle że ci wyżej są gorsi ode mnie

ścieżka kariery jasna wszystko mam przede sobą

w każdy piątek do dna w niebo i piekło

 

ref:

ona ma wysokie obcasy i za krótką spódniczkę

a ja jestem całkowicie pijany

pewnie dla tego tak jej się podobam

łaskocz moją pychę dziewczyno

mój portfel to udźwignie

tylko nie mów mi jak masz na imię

 

jeżeli święty Piotr wpuszcza najlepszych kuglarzy

to mam raj gwarantowany potrafię sprzedać wszystko

zawały i wylewy oczyszczają świat z takich jak ja

i nawet chciałbym do piekła

ale nikt mnie tam nie zaprosi bo pewnie grzeszę kiepsko

oryginalny jak jeleń na rykowisku

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 27 września 2015, 20:19
Świetna, ironiczna autorefleksja. Ale jakże warto wszystkiego spróbować i niekoniecznie przekuć w tzw. dzieło sztuki!-)
przysłano: 27 września 2015 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca