Literatura

sprawy niedokończone / nauczyć się oddychać (wiersz)

Mi Lo

 

 

chciałbym ci powiedzieć coś co teraz na pewno niczego nie zmieni  

ale wspólnie spędzony czas znaczył dla mnie więcej niż ktokolwiek 

mógłby sobie wyobrazić i myślę jak ważne było żebyśmy mówili 

do siebie wbrew okolicznościom 

 

niedopite piwo i paczka mocnych papierosów na stole 

oto najprostszy symbol tęsknoty za złożoną przez ciebie 

srebrną darią i wyprawami do kameralnej 

 

teraz mogę jedynie odrestaurować komara 

resztę zagarnął czas przeszły 

znienacka dokonany 

 

 

 

 

 

29-09-2015 bratu 

 

 

 


dobry– 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 29 września 2015, 15:33
Kiedys zanim sie to wszystko zaczęło... Przeczytałem twój wiersz o śmierci i przemijaniu. Dałem Ci wtedy wysoką ocenę. Dzis czytam ten i powiem jedno. Chwyta za serce. Dobry wiersz.
Margo 29 września 2015, 18:49
Oj, Mi Lo...ten wiersz mnie zatrzymał....
"żebyśmy mówili do siebie wbrew okolicznościom "..... dobry byłby wtedy świat i może ludzie mniej boleśni dla siebie........:)
przysłano: 29 września 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca