Literatura

kochanie czy wiesz (wiersz)

Jaro (Jarosław Pasztuła)

z opartym łokciem o stół

z dłonią pod brodą 

przy kawie niedbale ty i ja

wyciągam wnioski

sumuję spędzony razem czas

 

i wiesz nie myliłem się 

nic niewarty dzień zamyka mnie w pułapce

uczucia wiążą słowo po słowie

zanurzony głęboko w myślach

pod powieką rodzi się jaźń

 

już zakochany tyle lat 

wiem że nie skończy się życie w nas

muszę skarbie spieszyć się 

ostatni autobus do gwiazd

zabiera wspomnienia ciężkie dni i piękno chwil 

ulotny pocałunek a jednak trwa 

przytulam mocno do piersi 

 

papieros zgasł na balkonie z widokiem na las


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 września 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca