Literatura

życie jak jesień (wiersz)

Jaro (Jarosław Pasztuła)

liście jesienią opadną 
emocje wygasną 
ogień ogrzeje jak gwiazdy 

 

kości odpoczną z życiem pasjansa 

 

wszystko co ważne będzie we mnie nadal 
pozostanie na zawsze nie klątwą a wartością 

czas zabierze wszystkie tajemnice 


tam gdzie idą dusze nie zamarza ziemia 
jest trochę chłodniej 
a może cieplej jak zimą  przy kominku 

 

jesień i zima snem niemym przeminie 
a wiosną znów zakwitnę jak młode kwiaty 

 


dobry 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 3 pazdziernika 2015, 21:20
Jaro....trzecia strofa od dołu :
proponuję: a może cieplej jak zimą przy kominku

dwa razy jak.....
Pozdro:)
Yaro
Yaro 3 pazdziernika 2015, 21:26
Dzięki Margo.Pozdrawiam ciepło:)
przysłano: 3 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca