Literatura

mówisz Jestem (wiersz)

Jaro (Jarosław Pasztuła)

szukam Ciebie
na niebie na ziemi

 

mówisz Jestem wszędzie i wszystkim

 

wyciągam dłonie 
czynię dobro 
nie krzywdzę 
nie podsycam ognia nienawiści

 

czekam ognia oczyszczenia
nowego chrztu 

 

spełniony odpłynę na wyspę
zanurzę zmysły w samotności 


nie dbając o jutro 
żyć każdym dniem
z myśli głębią o Tobie

 

ulotny odlecę w przestrzeń
oddam pokłon miłości 
życiu w radości spełnionych chwil nasycony

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca