Literatura

MAMMONA (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

KOCHAĆ TO ZA MAŁO
BO ŚWIATEM RZĄDZI
MAMMONA
TA DIABELSKA WARTOŚĆ
WYRZUCIŁA Z SERC BOGA
NIE LICZĄ SIĘ UCZUCIA
MIŁOŚĆ I PRZYJAZŃ
BRATERSKA
WAŻNE JEST KONTO
W BANKU
I WILLA Z PLAŻĄ 
NADMORSKĄ

RODZINA TO DEFICYT
KAŻDY WALCZY O SWOJE
POMAGAĆ PRZECIEŻ TRZEBA
LECZ TYLKO 
W JEDNĄ STRONĘ
A GDY SIĘ NOGA PODWINIE
NIE LICZ 
ŻE KTOŚ CI POMOŻE
MAMMONA 
ZŁUDNA KOCHANKA
ZAGŁUSZA SERCA
MOWĘ


słaby– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 pazdziernika 2015 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca