Literatura

"Miłość jak..." (wiersz)

Róża

Miłość jest jak Stary Dąb, który swych dni nie liczy...to ten, który już Żyje tyle lat i się z

 

Nikim i z Niczym "nie liczy".

 

Dlaczego tak jest. możecie zadać Mi pytanie?

 

Ten Stary Dąb, po prostu Żyje a jego liście są "owocami"  Jego Istnienia, i "nie

 

obchodzi" Go. czy wszystko dookoła się Zmienia.

 

Tak, Miłość  jest jak Balon , wypełniony Gazem- z jednej strony jest Ciężka, lecz w 

 

Środku jest lekka Duchem , i Istnieje tu na zawsze w Naszych Sercach Razem.

 

Miłość jest ponadto jak Ptak zwany Mewą , który leci do góry, by Złapać rzucony

 

przez Ludzi "okruch chleba", by się Nasycić do Końca; niczym Ameba, która dość

 

znacznie "pochłania" pokarm i jest trochę niebezpieczna, gdy już się nasycić może.

 

Tak, jest wiele porównań do Miłości, a najważniejsze w tym wszystkim jest to,

 

że mimo Ciężkości tego Uczucia i jej Zachłanności, jest Ona i tak Pełna Niewinności.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca