Literatura

Człowiek i cierpienie! (wiersz)

Róża

Dlaczego kiedy pragnę uciec gdzieś hen-daleko, moja Dusza "woła o pomstę do Nieba".

 

Jak długo można czekać na Miłosny okruch z Nieba?

 

Dlaczego kiedy cierpię ; to cierpię Cała Ja?

 

Dlaczego kiedy chcę coś zmienić, muszę się zmienić Ja a nie Cały Mój Świat?

 

Jak bardzo można ranić kogoś, pytam się?

 

Dlaczego, gdy wołam o Pomoc , nie dostaję Jej ?

 

Jak bardzo można się mylić w czyjejś sprawie?

 

Z tematu na temat - "siedzę jak w Agawie".

 

Gdy chcę zmienić temat i nie mówić o tragedii, ktoś traktuje Tragedię jak Chleb Powszedni...

 

Chowam się gdzieś daleko- lecz uciec całkowicie nie mogę - "Widzicie już dzisiaj sens

 

poematu"-"to wszystko robi Człowiek."


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca