Literatura

"Uczciwość..." (wiersz)

Róża

Wiesz, Ty który to czytasz -piszę do Ciebie....aby "dać Ci do myślenia" i odpowiedzi - co tak

 

naprawdę jest dzisiaj Uczciwe, a może lepiej kto?

 

Wiesz, ten poemat piszę od Siebie , i na Siebie "liczę " też...

 

Wiesz, mogłabym powiedzieć,że Uczciwość dla Mnie to Pierwsza Recz, lecz i Miłość

 

jest jak ten Lew ,który istnieje w Puszczy jako Król tych mniejszych Uczuć...

 

Uczciwy byłby ten oto Lew , gdyby kochał a nie pastwił się...

 

Czy Miłość może być w stu procentach Uczciwa, dla  Mnie raczej tak...; bo jak Uczucie tak

 

Czyste jak Miłość , może "robić na wspak"...

 

A jednak Życie dalej "toczy się",;mimo, Nieuczciwości w Świecie, "ciągnie się"...

 

A KIEDY PRÓBUJEMY UCIEC, KOŃCZY SIĘ"TA UCZCIWOŚĆ" JEST CZASEM ZBYT DALEKA DO OSIĄGNIĘCIA- JA TO WIEM.

 

CZASEM,WIESZ...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 2 listopada 2015, 19:34
"a może by w końcu na pisać raz normalnie, bez byków i udziwnień majuskułowych
z poprawnymi spacjami lub interpunkcją ew. bez

"wiesz ty który to czytasz
piszę do ciebie aby tobie dać do myślenia i odpowiedzi
co tak naprawdę jest dzisiaj uczciwe a może lepiej
kto

wiesz ten tekst piszę od siebie i na siebie liczę też...

wiesz mogłabym powiedzieć że uczciwość dla mnie to pierwsza (chyba[)rz]ecz lecz (...) miłość jest jak (...) lew który istnieje w puszczy jako król tych mniejszych uczuć
uczciwy byłby (...) lew gdyby kochał a nie pastwił się

czy miłość może być w stu procentach uczciwa dla mnie
raczej tak bo (...) uczucie (...) czyste jak miłość może [działać] wspak
a jednak życie toczy się dalej mimo nieuczciwości w świecie
ciągnie się
(...)"

czy tekst zyskał w treści? oczywiście, że nie(!), ale, teraz jest schludniejszy,
bardziej przejrzysty - widać treść
co autor chciał powiedzieć(?) to już inna para kaloszy
przysłano: 1 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca