Literatura

Nigdy nie wierzyłem w Johna Moore'a (wiersz)

Norbert Gołąb

 

 

 

 

 

 

Będę tam stał bez sensu, martwy karp wrzucony do wanny albo KoЯn grający dubstep

będzie głośno w moich uszach, bo ciszę w sercu musi równoważyć hałas w głowie

będzie KoЯn grający dubstep w moich uszach, aż karp wykona ostatni żalowy podryg

będę tam stał, wrzucony do wanny, wykonując żalowy podryg w rytm twojego serca

 

będę tam stał, z twoim rozjebanym sercem w słuchawce, bijącym mnie po ościach

będzie prysznic włączony bez sensu, bo ani karp ani ja nie będziemy już oddychać

będzie ciepło, bo woda ciepła i krew jeszcze też, choć oczy zimne i nóż w końcu też

będę tam stał nie wiem jak długo, aż karp powie mi: dość, dość już ciszy na dziś.

 

Wykrzyczę w uciętą głowę: Jezu! Jezu! Nic mnie nie boli, dlaczego nic mnie nie boli!

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Norbert Gołąb
Norbert Gołąb 6 listopada 2015, 11:22
Jeśli brać takie kawałki jako dobrą zabawę, to nawet im wyszło :)
przysłano: 5 listopada 2015 (historia)

Inne teksty autora

Łapa
Norbert Gołąb
Swords Eater
Norbert Gołąb
Eeny, meeny, miny, moe
Norbert Gołąb
Dekompresja
Norbert Gołąb
Error 404
Norbert Gołąb
Dokarmianie
Norbert Gołąb
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca