Literatura

KTO WIERZY W BOGA (wiersz)

Sylwia Aszendorf

 

 

KTO WIERZY W BOGA
NIE ZABIJA
NIEWAŻNE JAKA
JEST JEGO
RELIGIA

CHRZEŚCIJANIN
MUZUŁMANIN
CZY BUDDYSTA
NIESIE MIŁOŚĆ BOGA
JAKO WARTOŚĆ RZECZYWISTĄ

KTO WIERZY W BOGA
NIE ZABIJA
TO NIE W RELIGJI
JEST ZŁA
PRZYCZYNA

PRAWDZIWYM ZABÓJCĄ
JEST MAMMONA
SZATAŃSKA SIŁA
KTÓRA ZNIEWALA
LUDZKĄ MIŁOŚĆ

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 15 listopada 2015, 12:41
i się wyjaśniło..!
propozycja(?)
"powrót do handlu wymiennego"

rzucić na tacę świnię, to by była kolekta
y4ck 15 listopada 2015, 22:01
tralalla bęc!

Pieniądz zabija
Pieniądz krew spija
Pieniądz to zło
Więc zniszczmy go... o!

--
Sylwia Grzeszczak & Jacek Cygan
kopia cesarza internetu 26 listopada 2015, 20:33
Na temat Asyryjczyków W. B. Wright napisał: „Rzemiosłem tego narodu była walka, a kapłani ciągle podżegali do wojny. Ważnym źródłem ich utrzymania były łupy wojenne, z których zawsze otrzymywali określoną część, zanim jeszcze obdzielono innych, gdyż to plemię łupieżców było nadzwyczaj religijne”.
Fałszywe religie podżegały do zabijania
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 28 listopada 2015, 19:04
WIARA JEST MOJĄ DROGĄ W PEŁNI ŚWIADOMOŚI ABY ODNALEŻĆ BOGA...RELIGIE PODŁĄCZĘ POD POLITYKĘ...
przysłano: 15 listopada 2015 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca