Literatura

Prośba o pokój na Ziemi (wiersz)

Jaro

proszę o

chwile spokoju zgody 

czasy pokoju miłości

łąk pełnych zieleni

ogrodów pachnących kwiatów

sadów pełnych czereśni

 jabłek soczystych

źródeł bijących jak serca

natchnionych ludzi zdrowych dzieci

zadbanych kapliczek 

 

proszę o

kawałek chleba kielich wina

o lepszego siebie o czułego bliźniego

kochanych ludzi którzy zagubieni w chaosie istnienia

jak fotony ociekają po spróchniałym pniu

zdrowia dla was i dla mnie którego nie mam

ale wierzę że odmieni się oblicze Matki Ziemi

 

pozwól mi Chryste dźwigać krzyż

wiem nie jest łatwo


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
jacentus
jacentus 21 listopada 2015, 21:26
Niechaj prośba zostanie wysłuchana.
Zapomniałeś "m" w spróchniałym pniu.
Pozdr
Yaro
Yaro 21 listopada 2015, 22:06
Dzięki jacentus. Pozdrawiam.
przysłano: 21 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca