Literatura

fanatyzm (wiersz)

gaj

gdyby odrodzone słowa
zabrzmiały pod kopułą świata psełdoludzi
porzuciliby swoje domy z kości

 

lecz tak trudno oderwać wzrok od pustych oczodołów
wodza nie natchniony zgrzyt wiatru wabi 
pustynną falą za bój tylko tej wiary

 

tak 
między ziarnami kwarcu zastałe powietrze
nie napełni płuc renesansem na wieki
przygniecionym nogami renegatów

 

marzących o tym by znów się narodzić


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 26 grudnia 2015, 19:14
Coś ci się popierdoliło. Pijesz w wódkę przegryzając opłatkiem?
gaj
gaj 27 grudnia 2015, 11:00
Janusz już wytrzeźwiałeś po wódce przegryzanej opłatkiem? ;)
Jeśli tak, spójrz na datę publikacji.
przysłano: 22 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca