Literatura

Czasem (wiersz)

Annika

możesz mieć tysiące

daremne bogactwa rzeczy

dziury nie wypełni,  nie ukoi

litrami możesz wlewać

i tak

pusty będziesz

czasem tylko

dźwięk piękny, ulotny

przyjdzie,  ale zostać nie chce

czasem tylko

dotyk

spojrzenie

kilka kropli ukoi pragnienie

potem na kolanach błagasz

żeby znów Ci dali, nakarmili

bo głód płuca rozrywa

oddech mętny dusi

czasem tylko

kochasz

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 1 grudnia 2015, 16:17
poddaję się.
proponuję zacząć przygodę z liryką od odświeżającej dawki poezji nam współczesnej. to nie zaszkodzi, a może być całkiem przyjemne.
przysłano: 1 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Jabłka
Annika
Dla nich
Annika
Idę
Annika
Towar
Annika

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca