Literatura

*** (wiersz)

Lena minuczyc

boisz się zostawać sama w pokoju

otwierasz okna i wołasz że ci zimno

żebym tylko była obok

bo jakoś źle jest umierać samej

a przecież jesteś dziewczynką ze Lwowa

przyjechałaś tu w piętnastym wagonie

w białej sukience za kolano

było lato

niosłaś taka młoda filiżanki z porcelany

jedyną pamiątkę ze starego domu.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

o Pestce
Lena minuczyc
***
Lena minuczyc
mM
Lena minuczyc
z lipca
Lena minuczyc
rubryka
Lena minuczyc

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca