Literatura

Głupi czy nie głupi (wiersz)

abojawiem

Głupi, czy nie głupi,

ani trochę nie przestanę

lubić, kochać, szanować.

Żeby tak jeszcze

nie tylko ciebie jedną,

nie tylko pewnych ludzi

(najpewniej nieskazitelnych).

 

Przecież każdy z nas,

czy to swój, czy nie swój

ma prawo do chodzenia

(własnymi ścieżkami),

do szukania, do błądzenia

(tak jak nikt nigdy inny)

do rozwijania i zwijania się.


przysłano: 14 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca