Literatura

Nic do mnie nie dociera (wiersz)

patica

Mam tyle myśli, które chcę przelać w tekst
Lecz nie wiem jak zapisać ich treść
Nie znam początku, końcówki nie znam też
A z tego zamieszania sama nie wiem co chcę

 

Było to coś ważnego, a ja tą myśl zgubiłam
Gdybym zaczęła jej szukać to sama bym zabłądziła
Boję się bać, smucić i śmiać, bo zacznę marzyć
A wtedy odzyskać mnie nie dacie rady

 

Chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
A gdy się z tego zbudzę nie wiem czy jest piątek czy niedziela
Zapominam wszystko co się wtedy stało
A te moje myśli zapomniane zostaną

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 23 grudnia 2015, 20:59
Chodząc z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
Marząc o miłości podeszła do mnie krowa.
Wyczuj różnicę i popraw tę koszmarną składnię
Kiedy chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
Chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
Ale nie tak jak ty napisałaś
Ir
Ir 24 grudnia 2015, 21:44
"Mam tyle myśli, które chcę przelać w tekst
Lecz nie wiem jak zapisać ich treść
Nie znam początku, końcówki nie znam też
A z tego zamieszania sama nie wiem co chcę"

Stąd wniosek, należy przemyśleć zapisać sensownym tekstem, a nie publikować co ślina na język przyniesie...bez zastanowienia.
przysłano: 23 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca