Literatura

Brakuje mi Ciebie (wiersz)

patica

Święta się do nas zbliżają

Po zimnym śniegu tupają

Wszyscy się dziś uśmiechają

Swe prezenty otwierają

 

Ja się tym nie przejmuję

Czy prezent swój rozpakuję

Zajęta jestem patrzeniem na gwiazdy świecące

Szukaniem znaku, który pokaże, że czujesz się dobrze

 

W głowie mam wspomnienia z dnia

Naszego ostatniego spotkania

Gdy patrząc na ciebie płakałam

Bo dalszego życia bez ciebie się bałam

 

W końcu podeszłam do choinki i za nią zajrzałam

Będąc w rozsypce Ciebie szukałam

Choć niczego się tam nie spodziewałam

To i tak bardzo się załamałam

 

Czemu mówią, że święta to czas radości

Skoro mam je spędzić bez twojej obecności

I pod jemiołą też nic się nie zdarzy

By się uśmiechnąć mogę tylko pomarzyć


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 23 grudnia 2015, 12:47
" tupają " raczej przytupują
Chodź jako przywołanie
choć, chociaż jako "jednak"
poamarzyć - literówka
przysłano: 23 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca