Literatura

szopka ogólnopolska (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Jak co roku idą święta
pierwszej gwiazdki będą szukać
by na zawsze zapamiętać
kto im kłamał kto oszukał

temu kto się śmiał uśmiechać
przed kwartałem czy przed dwoma
miast dachówki stara strzecha
zamiast sianka rżnięta słoma

na choince brzęk łańcucha
a na szczycie mały czubek
bombki dały się wydmuchać
przez ogromną czarną tubę

tonie w szopkach cała Polska
może dzieci będzie więcej
więcej wiary więcej wojska
tylko czy ojczyzna będzie?

 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 24 grudnia 2015, 21:05
Serdeczności życzliwe posyłam...trzeba myśleć pozytywnie :)
Mithril
Mithril 24 grudnia 2015, 23:12
...by(d)le jaka ale budziet!
przysłano: 24 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca