Literatura

Wesołych Świąt (wiersz)

abc

Nie oszukam ciebie
w piciu lękam się że dostanę wylewu lub zespołu Korsakowa
a może czegoś innego równie strasznego
że zostanę pozbawiony mowy
lub czucia

Na moje odkrycie już za późno
liczyłem na to w czasie życia Mamy że wobec niej
spłacę wszystkie długi - (…) gdzie tam piłem
i ją przeklinałem

(…) teraz gdy jestem sam mam żal siebie

Chciałem jej pokazać że się nie zatracę
mówiła (…) rzuć synku picie
złe rzeczy czasem przydarzają się dobrym ludziom
ale to sposób w jaki sobie z nimi radzisz pokazuje
jaką jesteś osobą


Podarłem od niej świąteczną kartkę z życzeniami
Wesołych Świąt
tak bardzo mi Ciebie brakuje
(...) tak bardzo


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca