Literatura

ERROR (Please wait for game to exit) (wiersz)

Beczka słów

 


Spodziewam się czyjegoś nadejścia. Zjawienia.
Bez świadomości, że ktoś również na mnie czeka.
Wyglądamy siebie wzajemnie, zmęczeni już
tym oczekiwaniem. Martwi. 
Spóźnieni. Nieczynni.
Mijają nas o parę długości
inni, którzy się doczekali,
lecz wciąż nadpobudliwi, niecierpliwi.

Odnotowuję falstart. Liczyłem na postęp.
Jedno jest fascynujące. Oglądam 
reklamówkę z Tesco. Wiruje na wietrze.
Napełniam się myślą. 
Biodegradowalność to nie wszystko.
Biodegradowalność to...
Biodegradowalność...

 

 

15.11.2015


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 28 grudnia 2015, 00:44
Nie przejmuj się. To Tylko Tesco pisze do ciebie.
przysłano: 27 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Pomidorowa
Beczka słów
Metropolis
Tarantino

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca