Literatura

Lęk niezwyciężony (wiersz)

Enturiarium Minuk

już wiem nie pozbędę się go nigdy!
to lęk chodzi ciężko ze mną ulicami
jak cień bezlitosnej krypty
zakrada się do pokojów w których bywam samotnie
podróżna skorupa
to mój dom częściowy bezsensowny
przypomina mi wciąż niechcianą wiarę w nicość
mam setki wrogów Lechistanu
lecz mam też inne plany na dzisiaj
chcę nie wojować lecz rozrzucać w niebo kwiaty
o tak! gdy spoglądam w niebo na tej bezsensownej wojnie dostrzegam gdzie jestem naprawdę
wtedy planeta przywiera do mnie jak ogromny pieszczoch
mój syn o imieniu Ziemia
lecz nawet on nie potrafi mnie przeprowadzić przez wojenny lęk
do krystalicznego zdroju chmur
lęk zamyka wieko zasnuwa kotary nad ciemnojasną kryjówką umysłu
zdradza mnie sam przeciw sobie staję
jakaż ta wojna dziwna Rafała z Rafałem
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 6 stycznia 2016, 12:37
Ten i inne moje utwory dostępne są tutaj:
allegro.pl/rafal-bryzek-tomik-poezji-z-dedykacja-o…
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 6 stycznia 2016, 20:08
A ja zrobiłbym w oparciu o ostatni wers niezły wiersz gejowski.
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 7 stycznia 2016, 00:22
No, kompletna bzdura, Ja kocham kobietę, to zupełnie o czym innym niż seksualizm.
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk 7 stycznia 2016, 00:24
Ale dziękuję za odzew i komiczną interpretację :)
przysłano: 6 stycznia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Niezależność
Enturiarium Minuk
Włosy planet
Enturiarium Minuk
Przenoszenie
Enturiarium Minuk
Wewnątrz/Zewnątrz
Enturiarium Minuk
Samobójstwo albo poetyzowanie
Enturiarium Minuk
Delikatność
Enturiarium Minuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca