Literatura

Dziwne rzeczy (wiersz)

Markus

 

Pociąg sunie po swych torach,

dookoła lasy,

znowu przyjdze się nam zmierzyć z rozładunkiem masy.

 

Na wagonach pełno węgla,

które ciepło daje.

Jest potrzebne ono wszystkim,

gdy mróz nie ustaje.

 

Ale oto dziwne rzeczy:

styczeń już za pasem,

a za oknem zamiast zimy

wiosna staje gajem.

 

Ekolodzy na swych forach

rozpętują burze :

człowiek niszczy środowisko

i przyrodę psuje.

 

To kolejny dowód na to,

że świat jest w kłopocie.

Dobrze chociaż, że już wkrótce

przyjdą Rządy Boże !

 


przysłano: 8 stycznia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca