Literatura

wygramy jeszcze jedną batalię (wiersz)

Jaro

ściska mrok marne kłamstwa 
ciasna pieczara 
milczące w duszy sumienie 

 

natchniony

wojownik serca 
z miłości do ludzi 
walczy każdego dnia 
nocą czuwa 
przegląd stare kalendarze 
znaczy daty 
odlicza zmarnowany czas

 

Ty
Chryste Jesteś Drogą
bez drogowskazu wyciągasz dłoń
nie mówisz nic 
wiem milczenie jest złotem

 

okryty tajemnicą życia
idę do światła 
dociekam prawdy zaszyfrowanej 
wyrwanej z kontekstu

 

serce drży pełne odwagi
demony wszędzie
nawet tu 
brak mi słów 
brak tchu
walka o życie 
nie hołduję śmierci

 

wygramy jeszcze jedną batalię
choćby z całym światem
przesiąkniętym złem i kłamstwem 

 

amen

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca