Literatura

było..... (wiersz)

Przemek Trenk

 

porozmawiamy ?

dziś o Degas'ie

frezjach i misce rosołu

 

skosztujmy Clos De La Roche

by przywróciło nam 
gibkość języków


niech będą rozwiązłe
jak życie cór Koryntu

 

albo przemilczmy
kilka strof Różewicza
barwę głosu Bajora

 

pochylona nad kratą
kuchennej ceraty
pokroisz cebulę

 

postoję obok
by ramieniem otulić
twój smutek

 

pomilczmy
o dzisiejszym niebie
zapowiadają deszcz

 

jakoś to będzie 
najdroższa
pomilczmy

 

nie będzie
bo już przecież było

 

Przemek Trenk


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ElminCrudo
ElminCrudo 4 lutego 2016, 07:05
Wyrażenie "jakoś to będzie" chyba jest utrwalone jak cecha dziedziczna, stale obecne, stale używane przez kilka pokoleń.
Ir
Ir 4 lutego 2016, 10:49
Czyta się, oj czyta...z przyjemnością.
Przemek Trenk
Przemek Trenk 4 lutego 2016, 14:19
Dziękuję kochani. Pozdrawiam cieplutko
przysłano: 3 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca