Literatura

czym jest istnienie (wiersz)

Jaro

obecnie istnienie 
harówa od szóstej do czternastej 
chamówa na ulicy w sklepie 
w autobusie

w parku lać po drzewie

w domu depresja zasłonięte okna 
płacz dziecka zmieszany z reklamą 
tato mamo kup mi to
bo powiem pani co robiliście w nocy

 

istnienia na Ziemi to ból grzech 
ciągle umartwianie się zwykły czyściec 
manipulacja to marsz bydła po łące 


mówią że to życie
rzygać się chce 

 

marzysz

pieprzysz

jesz

idziesz

marszczysz 


istniejesz w internecie
istniejesz choć mało kto o tym wie

grubo spoko wojsko 
w MONIE przypomną ci że istniejesz 
zapięty w brązowy pas ścierpnięty
lubisz kosmos nie zwiejesz to jest istnienie

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Przemek Trenk
Przemek Trenk 7 lutego 2016, 13:22
Specyficzny klimat wiersza
Yaro
Yaro 8 lutego 2016, 21:28
Zniewolenie.
przysłano: 5 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca