Literatura

"Tęsknota II" (wiersz)

Róża

Tęsknota to Zły Duch, który Zabija Miłość.

 
Gdy tęsknisz, to Cierpisz niczym Ten, kto od Ciebie odchodzi.
 
Tęsknota to nie jest nic co możesz pokonać i dzięki temu Spełnić-Swoje Sny.
 
Gdy tęsknisz, nie możesz pokonać Uczucia Gorzkiego, tego co prowadzi do Złego.
 
Tęsknota to Szczery  Żal i Niezapomnienie.
 
Tęsknota to czasem Oka Mgnienie.
 
Bo kiedy tęsknisz to Zabijasz Siebie;
 
Bo kiedy tęsknisz Ty jesteś Słaby , lub Słaba niczym Spadający Liść...
 
A wszystko to mówi Nam od nowa :
 
"Nawet gdy tęsknisz,musisz dalej Iść"!

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca