Literatura

kronika wypadania zębów (wiersz)

Kuba Nowakowski

wspomnienia bardzo łatwo wchodzą pod skórę

udają żyły ale tylko spływają krwią

wewnątrz hadrony zderzają się z winą i nawróceniem

tańczą wspomnienia pod skórą jak dzicy na szczęśliwych wyspach

i to tyle o szczęściu

po co drażnić robaka szczęściojeba

 

okazuje się że jestem kolekcjonerem

więc jednak jestem kimś

zbiory obrazów wyciętych z dokonań i konań

rżną się z kurzem i już nie wiadomo czyje jest na wierzchu

 

pierwszy dzień postu zatrzymał się w kąciku ust


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zen8 18 marca 2016, 21:08
Ładna praca kontrapunktem na początku, później jest trochę naturalistycznie, ok
wnikliwy odbiorca
wnikliwy odbiorca 29 listopada 2016, 21:09
Genialne!!! Porównanie, gra słów, metaforyka!Tak, genialne!!! Takie soczyste, prawdziwe, żywe! Uwielbiam!!!
przysłano: 12 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca