Literatura

obudziłem się... (wiersz)

Przemek Trenk

 

 

po latach spędzonych w duszy letargu
podlotki, które kiedyś kochałem
dawno już opuściły klasę

 

matury z poezji, napisane na piątki


obudziłem się i nie pamiętam
wykładów z chemii

uczuć
ani biologii serca

 

nie pamiętam okrągłych brzuchów
dziewczyn z liceum
które już dawno opuściły sale wykładowe

 

mówią że David Bowie nie żyje

 

a za oknem wiosna zakwitła krokusami
znowu przyjdze maj
tamte podlotki, usiądą przy stolikach
Pod Kurantami

 

każdy z nas bogatszy o kilka zmarszczek
rok po roku

 

Przemek Trenk

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca