Literatura

Imaginacja (wiersz)

abc

Na ostatki
kochany aniołek wyliniał
po cytostatykach
zdarzył się jej
wstrząs anafilaktyczny
W te dni moja głowa
była jak dynia
stała się wieżą ciśnień
dziewczynka
nie miała już sił
aby zdmuchnąć sześć
świeczek urodzinowych
na torcie

Wrócę do Ciebie
córeczko moje słoneczko
i oczko w głowie
dumo
Jeszcze wyruszymy
razem na piaszczyste
plaże gdzie turkusowe wody
będą nas obmywać
Napisałem wszystko
czego nie zdążyłem
powiedzieć na ucho

Słabnie mój umysł
to było dawno
wkrótce odejdę
w całkowitą demencję
już teraz nie wiem
jak się nazywam
Demian czy Thomas
nie orientuję się
wcale


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca