Literatura

czekając na wianki (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

wszystkim tym którzy już kochają

oraz tym którzy kochać zaczną

życzę by o kochanych dbając

nigdy nie mieli ich na własność

 

by nie musieli siebie zmieniać

wszak lepsze wrogiem jest dobrego

jak potok który na kamieniach

pisze coś bardzo szumiącego

 

jak ptaki które bez pamięci

wielbią urodę pani sosny

wierząc że świat się po to kręci

by zmieniać zimę w zapach wiosny

 

więc tym którzy się rozpływają

w maślanych oczach i zachwytach

życzę by o swą miłość dbając

nie pozwolili jej przekwitać

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca