Literatura

zmieniasz nas w kwiaty (wiersz)

Jaro

złość zamieniasz w płatki róż
już taka jesteś no cóż 
w ogrodach miłość kładzie się spać
na głowie stajesz by coś od siebie dać

 

życie niesiesz

a słowa zamieniasz w każdym kto potrzebuje dobrej rady
nie masz czasem siły by iść pod górę jasną ścieżką prawdy
jest tyle zła


pieniądze pomieszały ludziom pod moherowym beretem

ty taka owaka 

biedna prowadzisz za rękę wśród przepychu


napij się bo nie dasz rady w ciężkich chwilach
gdy łzy milczą pod powieką

zamieniasz nas w kwiat

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca