Literatura

dziewczyna (wiersz)

Jaro

pamiętam to ta dziewczyna z naprzeciwka
piła za szkołą ze mną tanie wino
odpływaliśmy z upojenia
dumni z siebie
dotykaliśmy nieba 


słońce w zenicie wracaliśmy o świcie

odprowadzałem ją do domu
poczułem dziki pociąg donikąd 
dała mi szansę zaprosiłem ją do kina i na kolację

 

wieczorami z nią grałem na gitarze przeboje lata
mówiła że musimy się pożegnać
kupiła bilet do Wiednia
gdy to mówiła przenikały skórę dreszcze


w objęciach usta przy ustach
w objęciach samotności

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca